marți, 16 februarie 2016

Credinţa autentică vs. credinţa falsă

                                                                                              

                                                                                                                   

Nimic nu pare mai demodat în creştinismul modern  decât credinţa demonstrată prin fapte.
 Epistola lui Pavel către Efeseni 2:8-9 “Prin har aţi fost mântuiţi prin credinţă ...... .Nu prin fapte să nu se laude nimeni",interpretat dupa dogma luterană anuleaza în logica unora Cuvântul lui Hristos din Epistola lui Matei cap. 25 ,31-46  sau epistola apostolului Iacov. .Cum e posibil aşa ceva ?  Biblia nu se contrazice ,ea se completează, totul depinde de cum o interpretezi.

 Aceste versete le auzim în ultimul timp tot mai rar prin  bisericile nostre.

Iacov 2:14 Fraţii mei, ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n-are fapte? Poate oare credinţă aceasta să-l mântuiască?
Iacov 1.23: Căci dacă ascultă cineva Cuvântul, şi nu-l împlineşte cu fapta, seamănă cu un om, care îşi priveşte faţa firească într-o oglindă; „
Iacov 2:15     Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana de toate zilele,
Iacov 2:16  şi unul dintre voi le zice: „Duceţi-vă în pace, încălziţi-vă şi săturaţi-vă!” fără să le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi?
 Iacov 2:17  Tot aşa şi credinţa: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăşi.
Iacov 2 19,20 Tu crezi ca Dumnezeu este unul si bine faci; dar si dracii cred… si se infioara!
Vrei, dar, sa intelegi, om nesocotit, ca credinta fara fapte este zadarnica?

Matei 25 :41. Apoi va zice celor de la stânga Lui: „Duceti-vă de la Mine, blestemaţilor, in focul cel veşnic care a fost pregatit diavolului şi îngerilor lui!
42. Căci am fost flămând, si nu Mi-ati dat sa mănânc; Mi-a fost sete, si nu Mi-ati dat sa beau;
43. am fost străin, si nu M-ati primit; am fost gol, si nu M-ati imbracat; am fost bolnav şi in temnita, si n-aţi venit pe la Mine.”


Şi totuş sunt  mai actuale ca niciodată..
Încearcăiti imaginezi esti într-o situaţie extremă, viaţa ta depinde de adminstrarea urgentă a unui tratament care costă o sumă de bani... şi banii aceştia nu-i ai si nici nu ai familie sau rude la care sa apelezi, dar te gândesti nu e o problemă, iti spui..."fac parte dintr-o biserică....şi chiar daca biserica nu ma ajută,nu disper , sunt milioane de creştini în lumea asta"  dar constaţi în final ca nimeni ,absolut nimeni nu vrea sa te ajute în problema gravă pe care o ai, fiecare găseşte argumente...
Dar altfel cuvantul "frate" ,"soră", toţi îl folosesc în biserică şi nu numai însa doar în mod formal, ipocrit, în realitate  toti te considera un străin. 
"Frate ? ce frate ? fratele meu e in Italia", spunea "un frate" pe un ton amuzat. 
Doctrina protestantă a harului ne spune că spre deosebire de vechiul legament (V.T. ) creştinii traiesc prin har nu prin lege, harul iti asigura mântuirea prin simplu fapt că crezi în Hristos, ai mântuirea garantată, nu trebuie să mai faci absolut nimic ,credinţa ş o pocanţă formală iţi este deajuns. Aceasta este credinţa cu care se amăgesc cei mai multi "crestini np",
 O altă doctrină falsă este cea a darurilor, am intâlnit persoane care susţineau că ei au darul cântatului la instrumente,  darul dărniciei e pentru alţii..spuneau ei. Ce confuzie regretabilă, i ajuta semenii nu este un dar ci o obligaţie, nu are nici o legătură cu darurile sau talentele. Astfel de concepte denotă o interpretare eronată a Scripturii şi o ierarhazare greşita a importanţei cărtilor şi învaţăturilor ce compun Sfânta Scriptură.Pe primul plan pentru un creştin ar trebui sa fie  Evangheliile ,Noul Testament, nu Vechiul Testament , Psalmii (cântatul,muzica) cum se întamplă adesea.
Degeaba te amăgesti cu etichetări de genul  sunt "copilul Domnului" dacă  nu faci ce a spus Hristos , eşti un creştin fals. Învaţătura cu privire la Fapte precum  Matei 25 :31-46 sau epistola lui  Iacov fac parte din învaţătura fundamentală a Bisericii care sa practicat începând cu Biserica Apostolică . "Vinde tot ce ai si dă la săraci" a spus Hristos bogatului, a fost interpretatat adliteram în crestinismul primar ( autentic).  
Unii pastori spun că astăzi nu se mai poate practica această învatătură....(??) Oricum  de aici şi pâna la indiferanţa crasă ,nesimţita care se practică astazi în creştinismul modern faţă de semeni este o cale lungă.

  2 Corinteni 5:10. “Căci toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul, pe care-l va fi făcut când trăia în trup.”
Judecata lui Hristos pentru fiecare persoană în parte se va face în mod cert exclusiv pe baza Evangheliilor (Matei 25) şi nicidecum pe baza doctrinelor şi interpretărilor inventate de oameni fie ele protestante, ortodoxe, catolice etc. (2 Cor 5-10; Romani 14 -10; Evrei 9:24)


Creştinii ce vor merge în iad de Carmelo Brenes
https://www.youtube.com/watch?v=ttf8pihqYE0







..                                                                             




                  

         

                                                                             

                                                                             

             ...                                                                        

....